A bécsi Práter – a szórakozás, pihenés és az élmények helyszíne

A bécsi Práter vidámpark gazdag történelmet tudhat maga után, és az osztrák főváros legkedveltebb turisztikai látványosságai közé tartozik. Ha még nem volt alkalmuk meglátogatni, ezen mindenképp változtatniuk kell. A kirándulás gyermekek, fiatalok és idősek számára egyaránt alkalmas. Mielőtt azonban kitűznék a látogatás pontos időpontját, olvassák el az alábbi praktikus információkat. 

Hogyan juthatnak el Práterbe

Pozsonyból Bécs központjába kényelmesen eljuthatnak autóbusszal már 1 €-ért. Járatunk naponta 20-szor közlekedik, és kínálatunk az autóbuszra és a közvetlenül a Práter kapujához közlekedő bécsi tömegközlekedésre szóló kombinált jegyet is tartalmaz.

Vásároljanak online jegyet Bécs központjába + a bécsi tömegközlekedésre

Jegyvásárlás

A Bécsbe történő megérkezést követően a Hauptbahnhof főpályaudvarról a vidámparkhoz az U1-es és U2-es metrójárattal, vagy az S1-es gyorsjárattal juthatnak el (az U1-es és S1-es járatok a Praterstern állomásra közlekednek, az U2-es járat a Messe-Prater állomáson áll). Erdbergből, ahol a Slovak Lines autóbuszai szintén megállnak, Práterbe az U3-mas metrójárattal is eljuthatnak, de az út ebben az esetben valamivel hosszabb.

Bécsben az egy utazásra szóló jegy ára 2,20 € (gyermekek 15 éves korig fél áron utaznak), viszont ha a Práteren kívül más műemlékeket vagy látványosságokat is meg szeretnének tekinteni, javasoljuk a 24 órás jegy megvásárlását 7,60 €-ért.

Ingyenes belépés a parkba

A vidámparkba ingyenes a belépés. A kapu átlépését követően azonban több mint 250 attrakció közül választhatnak, melyekért külön-külön, minden egyes menetért 1,50 és 10 € közötti összeget kell majd fizetniük. A parkban speciális Pratercard is vásárolható, amelyre pénzt utalhatnak át, és érintésmentesen fizethetnek vele az egyes attrakciókért, a standokon vagy az éttermekben. A kártyaegyenleget bármikor online ellenőrizhetik.

A leghíresebb Wiener Riesenrad

A 65 méter magas óriáskerék, a Riesenrad a park meghatározó látványossága, amely gyönyörű kilátást nyújt Bécs városára. 1897-ben épült I. Ferenc József császár arany évfordulójának alkalmából, és több érdekes történet fűződik hozzá. Az egyik Madam Solange d'Atalide-t említi. Ez a híres cirkuszi előadónő 1914-ben egy filmforgatás alkalmával a mozgó körhinta tetején álló lovon ült.

Riesenradot a II. világháborúban tűz pusztította el, de már egy évvel később újjáépítették. Ma a 15 kabinjának egyikében romantikus gyertyafényes vacsorát tölthetnek el, vagy akár össze is házasodhatnak. A normál jegy ára felnőttek számára 10 €, gyermekek számára 14 éves korig pedig 4,50 €.

Vásároljon gyorsan online jegyet Bécsbe

Jegyvásárlás

70 km/ó a Megablitz hullámvasúton

Ha kedvelik az adrenalint és a sebességet, a Megablitz hullámvasút bizonyára megörvendezteti majd a kalandos szívüket. Ez Práter egyik leggyorsabb hullámvasútja, amely eléri a 70 km/ó sebességet is, mindjárt az elején 61 fokos szögben repít fel, és 4,8-as erősségű gravitációval a székbe ültet. A jegy ára 4,50 €.

A világ legmagasabb körhintája

Ha szeretnék élvezni a vidámparkra nyíló kilátást, és egyúttal adrenalinra vágynak, ne hagyják ki a Praterturmot – a 115 méter magas és egyúttal a világ legmagasabb körhintáját. A jegy ára 6 €.

Kísértetházak

Másfajta adrenalinra vágynak? Hagyják magukat bezárni a kísértetházak egyikébe, amelyekből Práterben több is található. Látogassanak el például a Hotel Psycho zombiszállodába vagy a hagyományos kísértetházba. De kipróbálhatják a félelmetes vonatot vagy a „pokolba vezető vasutat” is.

Práter a legkisebbek számára

Prátert a gyerekek is teljes gőzzel élvezhetik. Számtalan gyerek attrakció várja őket, például gokartpálya, gyerekvonat, motorpálya, ugrálótorony, kisebb körhinta, minigolf, a Hupikék Törpikék világa és még sok minden más.

Nemcsak a körhintákról szól

A bécsi vidámparkban garantáltan jól érzik majd magukat, még ha nem is tartoznak a körhinták vagy az extrém élmények kedvelői közé. Meglátogathatják például a Madame Tussauds viaszmúzeumot, a Planetáriumot, a golfklubot vagy a nyári strandfürdőt. Természetesen számos étteremben hagyományos osztrák különlegességekkel, lángosokkal és különféle sörfajtákkal várják Önöket.

Szórakoztató park gazdag történelemmel

Habár Práter története 1766-ig nyúlik vissza, szórakoztató jelleggel csak 1895 óta kezdték el illetni. A múltban a park az arisztokrácia vadászterületeként szolgált, mígnem II. József császár felajánlotta a nyilvánosság számára pihenőparkként, és engedélyezte, hogy frissítőket árusító standokat és éttermeket hozhassanak benne létre. Práter a 19. század végén a szerelmesek titkos találkozóhelye volt, zenekari előadásokat és bábszínház-előadásokat tartottak itt.

Vásároljanak online jegyet Bécs központjába + a bécsi tömegközlekedésre

Jegyvásárlás