A személyiségeknek felajánlott legkorszerűbb autóbuszok

Szlovákia egy gazdag történelemmel rendelkező ország, amelyért a sokkal nagyobb kiterjedésű országoknak sem kellene szégyellniük magukat. Fontosnak tartjuk, hogy azt minden nap felidézzük. Ugyanúgy fontosnak tartjuk, hogy Szlovákia jó hírnevét külföldön is terjesszük.

Vásároljon gyorsan online jegyet Bécsbe

Jegyvásárlás

Vásároljon gyorsan online jegyet a Schwechat (Bécs) repülőtérre

Jegyvásárlás

Hiszen hozzájárultunk például ahhoz, hogy olyan találmányok láthassanak napvilágot, mint az ejtőernyő (Š. Banič) vagy a világ első hőszivattyúja (A. Stodola). Szintén figyelemre méltó üzenetet hagytak maguk után az olyan sportlegendáink is, mint O. Nepela műkorcsolyázó vagy V. Dzurilla jéghoki kapus. Határozottan nem maradunk alul a kultúra világában sem. Itt olyan neves személyiségekkel büszkélkedhetünk, mint E. Suchoň zeneszerző vagy M. Benka festőművész. És természetesen nem szabad megfeledkeznünk M. R. Štefánikról sem, akinek köszönhetően Szlovákia felkerült Európa térképére.

De Szlovákia a napjainkban is folytatja a történelme építését. Például a tenisz világában senkinek sem kell bemutatnunk az olyan sztárt, mint D. Hrbatý. Ezekről a valódi közéleti személyiségekről az alábbiakban érdekes információkat olvashatnak. És ez nem minden – bár napjaink személyiségei nem láthatók az autóbuszokon, de szó szerint találkozhatnak velük a Slovak Lines autóbuszaiban, amelyek a hét minden napján és órájában Bécs központjába vagy a Schwechati repülőtérre szállítják Önöket.

Miért éppen a Slovak Lines és a személyiségek? 

A bécsi járaton már több mint 50 éve szállítjuk Önöket. Történetünk egészen 1949-be, az eredeti ČSAD megalakulásának évébe nyúlik vissza. A jelenleg 250 autóbuszból álló járműflottánk minden évben több mint 12 millió utast szállít el az utazásuk célpontjába. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a 21. századhoz méltó utazás kényelmét nyújtsuk.

A történelem felidézése fontos, de nem kevésbé fontos korunk trendjeinek követése sem. A Slovak Lines történetét éppen ezért a történelem és napjaink fontos személyiségei fejezik ki. A jelentős történelmi személyiségek szimbolikusan az autóbuszokon kiábrázolva kísérik útjukon az utasokat. Napjaink neves szlovák személyiségeivel pedig közvetlenül az autóbuszainkban mint hűséges utasainkkal találkozhatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy továbbadhatjuk Önöknek érdekes történeteiket.

Bemutatjuk Önöknek a Pozsony – Schwechati repülőtér – Bécs központja vonalon Önöket „kísérő” történelmi személyiségeket:


    

Ondrej Nepela 
legendás műkorcsolyázó

A jégen soha senki nem mozgott oly könnyedén, mint ő, akrobatikus elemei pedig látszólag a fizika törvényeinek is ellentmondtak. Ondrej Nepela legendás műkorcsolyázó karrierje hihetetlen 15 évig tartott, amelyek során ezen sportág összes legfontosabb eseményének érméjét elnyerte. Gyűjteményében Világbajnokságokon (1971, 1972, 1973) és Európa-bajnokságon (1969–1973) szerzett aranyérmek, valamint a legértékesebb olimpiai érem (1972) szerepel. Ondrej Nepela 1989-ben halt meg 38 éves korában a németországi Mannheimben. Neve olyan mélyen bevéste magát Szlovákia sporttörténetébe, hogy a 20. század legsikeresebb szlovák sportolójává nyilvánították.


    

Vladimír Dzurilla
legendás jéghoki kapus

Jégkorongozók egész generációjának ő volt a példaképe, és az egyik legjobb kapus a világon. Villámgyors mozdulataival nem egy biztos lövést kivédett. Ügyességét az ellenfelei is elismerték, csapattársai pedig a jóindulatú és békés természete miatt is szívesen emlékeznek meg róla. Mezében összesen 139-szer lépett a jégre, és háromszor világbajnoki címet szerzett benne. A 20. század legjobb szlovák jégkorongozójává nyilvánították. 1998-ban az IIHF Hírességek Csarnokának tagjává, 2002-ben pedig a Szlovák Jégkorong Hírességek Csarnokának tagjává választották.


    

Eugen Suchoň  
a Krútňava és a Svätopluk szerzője

A Krútňava a szlovák opera szimbólumává vált. A bűn és a megbocsátás története egy szlovák faluban zajlik, a mű pedig a leghíresebb és a legtöbbet játszott szlovák operának számít. Szerzője, Eugen Suchoň zeneszerzőink közül elsőként a külföldi színtéren is áttörő sikert ért el. Ő rakta le a modern szlovák zene alapjait. Alkotásában jelentős hatással voltak rá a szlovák népi dallamok.


    

Milan Rastislav Štefánik 
csillagász, fényképész, katonai pilóta, dandártábornok és diplomata

Milan Rastislav Štefánik egy sokoldalú alak volt, aki Szlovákiát szó szerint feljuttatta Európa térképére. Jelentős mértékben hozzájárult a Csehszlovák Köztársaság első világháborút követő megalakulásához. Prágai csillagászati tanulmányait befejezve Párizsba ment, ahol folytatta tudományos munkáját. Itt érte őt el az első világháború. Štefánik azonnal belépett a katonai pilóta iskolába, és a nyugati fronton kezdett harcolni. A háborús évek alatt a közös cseh-szlovák állam létrehozásának tervén dolgozott. A háború után ez az elképzelés valósággá vált, 1918-ban pedig kikiáltották a Csehszlovák Köztársaságot, amelyben Milan Rastislav Štefánik hadügyminiszter funkcióját töltötte be. 1919-ben tragikus halál érte, amikor gépével Olaszországból visszatérve nem messze Pozsonyivánkától lezuhant.


    

Martin Benka 
neves szlovák festőművész

Senki más nem ragadta meg úgy a szlovák természetet vagy az embereket a mezőkön, réteken és a hegyekben, mint Martin Benka. Egyedülálló munkássága szó szerint a természetünket csodálja, és éppen őt tekintik a modern szlovák festő- és rajzművészeti megnyilvánulás alapítójának. A népi művészeti alkotás volt rá hatással, amelyből ihletet merített a munkájához. Alkotásai a 20. századi szlovák művészek legértékesebb munkásságai közé tartoznak, és rendkívül nagy irántuk a kereslet. Festményeinek ára az árveréseken akár egy családi ház értékét is eléri.


    

Aurel Stodola 
szlovák feltaláló

A szlovák feltalálót, Aurel Stodolát, akit a gőz- és gázturbinák apjának tekintenek, mindig a tudás iránti vágy vezérelt. A Budapesti Műszaki Egyetem diákja volt, majd gépészmérnöknek tanult Zürichben, tanulmányait pedig a párizsi Sorbonne Egyetemen fejezte be. Professzorként a Zürichi Műszaki Főiskolán tevékenykedett, amely a világ egyik legrangosabb főiskolájának számít. Magával Albert Einsteinnel is találkozott, aki nagy tiszteletben tartotta őt. Megépítette a világ első hőszivattyúját. Az 1928-ból származó hőszivattyúja Svájcban máig működik, és a genfi városházát fűti. Az első világháború alatt azzal vált híressé, hogy Ferdinand Sauerbruch sebésszel együttműködve megszerkesztette az első mozgatható kézprotézist.


    

Štefan Banič 
az ejtőernyő feltalálója

Štefan Banič mint számos szlovák a jobb élet reményében az Amerikai Egyesült Államokba vándorolt ki. Abban az időben a légierő újdonságnak számított, és a média rendszeresen számolt be az „aviatikusok” legújabb sikereiről. Amikor később légi baleset szemtanúja volt, elkezdett dolgozni az első használható ejtőernyőn. Banič a találmányát személyesen is kipróbálta – először egy épületből, majd egy repülőgépből ugrott ki vele. A szabadalmat röviddel az első világháború kitörése után szerezte meg. A találmányhoz fűződő jogokat szimbolikus áron a hadseregre ruházta át, amely cserébe az Amerikai Egyesült Államok Légierejének tagjává választotta.


Napjaink személyiségei

Örömünkre szolgál, hogy napjaink több jelentős személyisége utazik a munka vagy a pihenés után a Slovak Lines autóbuszaival. Olyan személyiségek, akik büszkén képviselik az országunkat külföldön.

Dominik Hrbatý
teniszező

Az egyik leghíresebb szlovákiai sportoló, aki aktív karrierje során több kiemelkedő eredményt ért el. Már négy éves korában teniszütőt tartott a kezében. Az ATP világranglistán 2004-ben érte el élete legmagasabb, tizenkettedik helyezését. Egy évvel később bekerült a Davis-kupa döntőjébe. Ugyanakkor kétszeres Hopman-kupa győztes. Teniszezőként sok országot látogatott meg, az utazáshoz fűződő pozitív kapcsolata pedig a mai napig megmaradt.

Dominik elmondása szerint a tömegközlekedést sem kerüli. „Minden csak arról szól, hogy meg kell szabadulnunk attól a hittől, hogy mindenhova az autónkkal kell mennünk, mégpedig mindenáron. Jómagam sem voltam kivétel, a repülőtérre is a saját kocsimmal jártam. Most az autóbuszok rendszeresen naponta, óránként közlekednek Bécsbe, ezért abszolút felesleges, hogy a saját autónkkal közlekedjünk. Emellett a buszok már nagyon magas színvonalat és kényelmet nyújtanak. Szörfözhet az interneten, újságot olvashat, és szinte pillanatok alatt a repülőtéren találja magát, maga sem tudja, hogyan.”

Vásároljanak online jegyet Bécs központjába + a bécsi tömegközlekedésre

Jegyvásárlás