Bécsi tömegközlekedés: Metró, autóbuszok, villamosok, jegyárak és egyéb praktikus információk

Bécsben nincs szüksége autóra. A város jól szervezett tömegközlekedési rendszere ugyanis mindig eljuttatja Önt oda, ahova éppen szeretné. Segítünk Önnek tájékozódni a közlekedési módokban, menetjegyekben és korlátozásokban, még mielőtt elindulna felfedezni Bécs szépségeit.

Ha Bécsbe készül, az autóját nyugodtan hagyja otthon. Pozsonyból induló kényelmes autóbuszaink elviszik Önt közvetlenül a városközpontba, Bécsben pedig bárhova eljuthat metróval, trolibusszal, autóbusszal vagy villamossal, sőt akár kerékpáron is, ha igénybe veszi a helyi kölcsönző szolgáltatásait.

Hogy minél több mindenre jusson ideje Bécsben, vegye igénybe az előnyös Wien ticketet a Slovak Linestól. Egyetlen buszjeggyel utazhat Pozsonyból Bécsbe és vissza, sőt egész nap Bécs tömegközlekedési eszközein is. Pénzt takarít meg, nem kell törődnie a bécsi tömegközlekedésre szóló jegyvásárlással, és nyugodtan élvezheti az osztrák főváros látogatását. További információkat a Wien ticketről ITT talál.

Vásároljanak online jegyet Bécs központjába + a bécsi tömegközlekedésre

Jegyvásárlás

Mennyibe kerül a tömegközlekedésre szóló jegy, és hol vásárolhatja meg?

A kombinált közlekedésre szóló Wien ticket ára 10,80 €, amely magában foglalja az utazást autóbusszal Pozsonyból Bécsbe, valamint az egész napos közlekedést a bécsi tömegközlekedési eszközökön (a Pozsony–Bécs menettérti jegy ára 14,80 €). A Wien ticketet megvásárolhatja online a honlapunkon.

A bécsi tömegközlekedés egy díjzónán belül közlekedik (100), amely a város minden szegletére kiterjed, és amelyben egységes árjegyzék érvényes. A bécsi Wiener Linien közlekedési vállalat több lehetőséget kínál a menetjegyek vásárlására és a megfelelő típus kiválasztására.


Az egyszeri útra szóló menetjegy ára 2,20 € (a gyerekjegy ennek a felébe kerül), újságárusoknál, automatákban, autóbuszok és villamosok esetében pedig felárral közvetlenül a vezetőnél is megvásárolható (a menetjegy ára ebben az esetben 2,30 €). Az egyszeri útra szóló menetjegyre nem vonatkozik időbeli korlátozás, egy teljes útvonalon érvényes beleértve az átszállásokat. Vigyázat, ha egy bizonyos pontról vissza szeretne térni, a menetjegy már nem érvényes.

A turisták számára a legelőnyösebb az egész napos menetjegy, pl. a shopping ticket, amely munkanapokon 8:00 órától 8:00 óráig érvényes, vagy a hagyományos 24 órás menetjegy. Ha hosszabb ideig marad Bécsben, megéri megvásárolnia a 48 vagy 72 órás menetjegyet, a heti menetjegyet vagy a Wienna Card bécsi kártyát, amellyel 24, 48 vagy 72 óráig korlátlanul utazhat, kedvezményekre jogosítja fel a múzeumokban, galériákban és egyes éttermekben vagy üzletekben, egy 15 év alatti gyermek pedig ingyen utazhat Önnel.


Ha tovább marad Bécsben, de nem minden nap fogja igénybe venni a tömegközlekedést, válassza a nyolc napos jegyet, amelyet az Ön által kiválasztott nyolc nap folyamán vehet igénybe (nem kell egymást követniük).

A bécsi tömegközlekedési eszközökön a még nem iskolaköteles gyermekek vagy a hetedik életévüket még be nem töltött elsősök ingyen utaznak. Hétvégén és ünnepnapokon a 15 év alatti gyermekek is ingyen utaznak. A menetjegyek megvásárolhatók online és mobiltelefonon is, a kedvezményes autóbusz + a bécsi tömegközlekedésre szóló menetjegy pedig nálunk is kapható.

Vásároljon gyorsan online jegyet Bécsbe

Jegyvásárlás

A bécsi tömegközlekedés áttekinthető árjegyzéke >>ITT<<


Tervezze meg az útvonalát

Még mielőtt elindulna Bécsbe, tervezze meg a látni kívánt műemlékek útvonalát. Hozzon létre egy praktikus listát azoknak a tömegközlekedési megállóhelyeknek a neveivel, amelyek elvezetik Önt hozzájuk. Mivel a bécsi tömegközlekedési hálózat rendkívül sűrű, érdemes kéznél tartania a kiválasztott megállóhelyek neveit, ha véletlenül eltévedne, és hogy könnyebben tudjon tájékozódni a tájékoztató táblák olvasásakor. Az útvonalat előre is megtervezheti az online tervező segítségével.Belépés csak érvényes jeggyel

Hasonlóan, mint Szlovákiában, Bécsben is érvényes az az alapszabály, hogy a tömegközlekedési eszközökre csak érvényes jeggyel szállhat fel (ez az SMS-jegyekre is vonatkozik). A menetjegyeket a metró esetében a bejáratoknál található kék színű jelölőben, az autóbuszok és villamosok esetében pedig az ajtónál jelölheti meg. Amennyiben a jegyet a sofőrnél vásárolja, az a vásárlástól kezdve érvényes, és nem kell megjelölnie. Ha a bécsi tömegközlekedésben az ellenőrök jegy nélküli utazáson kapnák rajta, nem kerülné el a 103 € összegű büntetést. Jegyet a kutyája részére is váltania kell kivéve a kutyaszállító dobozban szállított kisebb méretű kutyákat vagy a vezető kutyákat.Bécsi metró

Bécsben U1–U4 és U6 jelzésű 5 metróvonal közlekedik. Az U1–U4 vonalak korszerű földalatti vonatok, az U6-os vonalon pedig felújított villamoskocsikban utazhat a bécsi történelmi viaduktokon keresztül. A metrószerelvények 50%-a légkondicionált.A metrójáratok indulási időközei rendszerint rendkívül rövidek, 2–8 percesek, és minden szerelvényben ingyen szállíthatja a kerékpárját (kivéve munkanapokon 15:00 és 18:30 óra között, vagyis a legnagyobb csúcsidőben).

Villamosok és autóbuszok

Bécsben a metrón kívül 29 villamosvonal, illetve 127 autóbusz- és trolibuszvonal közlekedik. A járatok 6–10 percenként indulnak, az autóbuszok 90%-a és a villamosok egyharmada légkondicionált. A Wiener Linien járműflottája azonban állandóan újul, ezért amikor ezt a cikket olvassa, ez a szám már sokkal magasabb lehet.

Vásároljanak online jegyet Bécs központjába + a bécsi tömegközlekedésre

Jegyvásárlás