A pozsonyi autóbusz-pályaudvar 2017. október 1-jétől ideiglenesen áthelyezésre kerül

september 29, 2017

A pozsonyi Mlynské nivy autóbusz-pályaudvar a szeptember 30-ai szombatról október 1-jei vasárnapra virradó éjszakán átköltözik „az út másik oldalán” található Botto utcába.

Az első buszjárat vasárnap hajnali 4 órakor indul a Schwechat repülőtérre és Bécs központjába. Az autóbusz-pályaudvar teljes üzemegysége átköltözik az új területre, és három évig – az új Mlynské nivy pályaudvar befejezéséig itt lesz a székhelye.

Az ideiglenes buszpályaudvar új épülete magasabb szintű kényelmet és jobb minőségű szolgáltatásokat fog nyújtani. Az utasok a pályaudvaron buszjegyeket, közlekedési kártyákat és előfizetett jegyeket vásárolhatnak. A pályaudvar fő csarnokában összesen hat pénztár áll majd a rendelkezésükre.

Emellett nem hiányozhatnak a járatok keresésére szolgáló berendezések, Wi-Fi kapcsolat, ingyenes WC-k és a csomagmegőrző szekrények sem. Az ideiglenes pályaudvar területén frissítőket és élelmiszereket kínáló üzletek, pékség és újságárus is helyet kapnak.

Az autóbuszok indulása és érkezése nem változik

Az autóbuszjáratok a Botto utcai ideiglenes pályaudvarról változatlan időben indulnak és érkeznek. Az autóbuszok összesen 34 felszállóhelyről indulnak. A Pozsonyi Kerület elővárosi közlekedését biztosító járatok esetében az indulások áttekinthető módon, régiók szerint vannak felosztva.

A Bécsbe és a Schwechat repülőtérre közlekedő népszerű járat ezentúl az 1. felszállóhelyről indul. Hainburgba, illetve Wolfsthalba elsősorban az 1. és 2. felszállóhelyről indulnak járatok. Egyúttal a 2. és 3. felszállóhelyről további országokba közlekedő nemzetközi járatok indulnak. A 4. felszállóhelyről az utasok a bécsi koncertekre vagy a parndorfi bevásárlóközpontba, a Stuhleck síközpontba, Neusiedl am See-be vagy Hainburgba közlekedő autóbuszokra szállhatnak fel.

Az 5., 6., 7., 8. és 9. felszállóhelyről a távolsági, nemzetközi és egyes elővárosi járatok közlekednek. A dunaszerdahelyi és galántai régiókba közlekedő autóbuszok a 10., 11. és 12. felszállóhelyről indulnak. Malackyba és Rohožníkba a 13–17. felszállóhelyekről indulnak járatok.

A 18. felszállóhely utazási irodák számára lesz fenntartva. A bazini (Pezinok) régióba a 19–22. felszállóhelyről, a szenci (Senec) régióba a 23–26. felszállóhelyről, a somorjai (Šamorín) régióba pedig a 27–31. felszállóhelyről indulnak járatok. A 32., 33. és 34. felszállóhelyek a Nyitra, Besztercebánya, Prága, Budapest, Bécs, illetve további nemzetközi vagy távolsági járatokat szolgálják majd ki.

Az autóbusz-pályaudvar elérhetősége

Az autóbusz-terminál a Botto utcán változatlan elérhetőséggel várja az utasokat. A városi tömegközlekedési megállók az eredeti helyükön maradnak. A pályaudvar gyalogosan és kerékpáron a Mlynské Nivy és Chalupkova utcák felől közelíthető meg. Az épület előtt az érkező utasokat kiszolgáló taxiállomás fog üzemelni. A pályaudvar autóval csak a Chalupkova utca felől közelíthető meg.