Új autóbuszokkal bővültünk utasaink számára

marec 23, 2015

Újabb autóbuszok elérhetőek a pozsonyi kerület utasai számára.

Február 27-től a pozsonyi megye utasai számára 42 új autóbusz áll rendelkezésükre. Szolgálatba helyezésük ünnepi körülmények közt történt a forgalmazó és a Slovak Lines a.s képviselőinek jelenlétében. Az utasokra újdonságok is várnak. 2 új autóbusz hidraulikus emelvénnyel van felszerelve a mozgáskorlátozottak akadálymentes felszállásának elősegítésére.

„A gépjárműparkunk megújításához a helyközi közlekedés kényelmének növelése érdekében járultunk hozzá. Nem egész két év alatt 127 új és modern autóbusszal bővült kínálatunk, melyek klimatizáltak és wifi elérhetőséggel felszereltek. Bízom benne, hogy ez is módja annak, hogy az utazóközönséget az autóbusszal való közlekedésre bírjuk” mondta a pozsonyi megyei elnök, Pavol Frešo.

„Természetes számunkra a legnagyobb emissziós osztály, az Euro 6, mely garantálja a lehető legkisebb káros anyag kibocsájtást. Továbbá egy újdonsággal is szolgálhatunk, mely a szlovákiai helyközi járatokon egyedülállónak számít: teljesen elektromos liftekkel a mozgáskorlátozottak számára. Idővel szeretnénk a lehető legtöbb járművünket hasonló eszközzel felszerelni”, mondta Peter Sádovský, a Slovak Lines vezérigazgatója.

Gépjárműparkunk gazdagodott Iveco Crossway E6 és Iveco Crossway E6 CEE buszokkal. Ez a 4 típus azonos teljesítménnyel bír, a különbség köztük csupán a járművek hosszában és a férőhelyek számában mutatkozik meg. 5 darab E6 típusú járművünk 10,7 m hosszú, melyek 75 személy szállítására alkalmasak, amiből 45 ülőhely. 29 darab E6 CEE típusú buszunk 12 m hosszú 85 férőhellyel, ezekből 53 ülőhellyel. 6 autóbuszunk E6 CEE típusjelzéssel 13 m hosszú 77 férőhellyel, ebből 57 ülőhellyel. Vásároltunk továbbá 2 darab 12m hosszú E6 CEE típusú járművet is, melyek elektronikus hidraulikus emelvénnyel felszereltek a mozgássérültek minél egyszerűbb felszállása érdekében. Ezekben a járművekben 51 ülőhely és további 32 állóhely található. Abban az esetben, ha tolószék is található a járművön, az állóhelyek száma 28-ra csökken.
Az autóbuszokat az elismert minőségű IVECO BUS készítette, mely a második legnagyobb autóbuszgyártó Európában.

A járműveket a helyközi gépjárműpark megújításának keretében vásároltuk, mely a 2013 óta tartó tőkeberuházási terv része. A megújítás első két évében (azaz 2013-ban és 2014-ben) 85 alacsonypadlós jármű volt használatba állítva.