1.10.2015

ARRIVA a Slovak Lines ponúkajú cestujúcim spoločnú dopravu z Nitry cez Bratislavu na letisko Schwechat a do centra Viedne

Bratislava, 1. októbra 2015 - Spoločnosti ARRIVA a Slovak Lines zriaďujú od 1. októbra 2015 novú spoločnú dopravnú službu, ktorá rozšíri doterajšie spojenie medzi Slovenskom a  letiskom Schwechat, resp. centrom Viedne. Na úvod začínajú spoločnou prevádzkou linky na trase Nitra – Bratislava – Schwechat – Viedeň, kde budú autobusy premávať denne v oboch smeroch. Postupne plánujú so zahraničím spojiť celé Slovensko. Dopravu cestujúcich na trase Nitra – Bratislava bude denne zabezpečovať 14 spojov, na trase Bratislava – Schwechat – Viedeň si cestujúci budú môcť vybrať každý deň z 23 spojov. Lístky za najvýhodnejšie ceny sa dajú kúpiť online na stránke https://listky.arrivaexpress.sk/, pričom samostatné lístky na trasu Bratislava – Schwechat – Viedeň sú naďalej k dispozícii na stránke www.slovaklines.sk.

ARRIVA EXPRESS ponúka na trase Nitra – Bratislava a späť cestovné lístky za momentálne najvýhodnejšie ceny. Spiatočný lístok za 3 eurá je potrebné si zakúpiť online na stránke https://listky.arrivaexpress.sk. K lístku získa cestujúci automaticky aj miestenku a prepravu jedného kusu batožiny zdarma. Na trase Bratislava – Schwechat – Viedeň si následne cestujúci podľa svojich potrieb (napríklad aktuálneho príletu a odletu) vyberie nadväzujúci spoj. Riešenie je výhodné aj pre ľudí, ktorí cestujú do Rakúska a plánujú zastávku v Bratislave. Dopravcovia garantujú, že v prípade meškajúceho lietadla možno cestovný lístok využiť na ktorýkoľvek nasledujúci spoj v deň platnosti cestovného lístka.
Cenník platný od 1. októbra 2015 – pre predaj online prostredníctvom https://listky.arrivaexpress.sk

Trasa

5,00

15,00

9,00

Pri nákupe online lístkov na trase Nitra – Bratislava – Schwechat – Viedeň môže cestujúci využívať aj výhody vernostného programu ARRIVA KONTO, ktorý umožňuje registrovaným zákazníkom zbierať vernostné kredity za každú uskutočnenú cestu. Za každé 1 euro získa cestujúci 1 kredit v hodnote 0,05 EUR. Za získané kredity môže následne nakupovať ďalšie cestovné lístky.

ARRIVA vo svete a na Slovensku
Spoločnosť ARRIVA pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je najsilnejším súkromným hráčom v autobusovej doprave v Slovenskej republike. Aktuálne pôsobí v Nitrianskom, Košickom, Žilinskom a Trnavskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, diaľkovú, zahraničnú a komerčnú autobusovú dopravu. Tvorí ju päť dopravných spoločností, servisné spoločnosti a cestovná kancelária. Spoločnosť má na Slovensku viac ako 2 400 zamestnancov a prevádzkuje takmer 1 350 autobusov. ARRIVA je európskym poskytovateľom transportných služieb a je členom skupiny Deutsche Bahn. Na európskom trhu pôsobí v 14 krajinách, kde prevádzkuje autobusovú, železničnú a lodnú dopravu.

Slovak Lines
Slovak Lines patrí k najvýznamnejším poskytovateľom verejnej autobusovej dopravy na Slovensku. Zabezpečuje pravidelnú dopravu (prímestskú, diaľkovú, medzinárodnú), zájazdovú a osobitnú dopravu. Prevádzkuje významnú autobusovú linku Express Bratislava – Viedeň, spájajúcu dve hlavné mestá ale aj dve letiská susediacich štátov. Prímestskú autobusovú dopravu v kraji zabezpečuje na základe objednávky BSK. V rokoch 2013 – 2015 prebehla zatiaľ posledná obnova vozového parku pre prímestskú autobusovú dopravu. Počas nej za necelé dva roky pribudlo celkovo 127 moderných autobusov, ktoré sú klimatizované a vybavené Wi-Fi pripojením na internet. Slovak Lines je členom medzinárodného združenia dopravcov Eurolines, ktoré spája viac ako 30 európskych autobusových dopravcov.