Autobusy do Viedne sú čoraz populárnejšie, nové služby zvýšili komfort cestujúcich

29.03.2018

Cestovanie do Viedne či na letisko Schwechat autobusom láka stále väčší počet cestujúcich, bilancuje overený autobusový dopravca Slovak Lines. Výhodou je nielen pohodlie a vysoký počet spojov, ale napríklad aj spoločný produkt s HOPIN taxi či bezplatné parkovanie pre zákazníkov priamo na autobusovej stanici.

Overený autobusový dopravca Slovak Lines vypravuje do rakúskej metropoly spoje každý deň, každú hodinu. Pre cestujúcich je tak jednoduché vybrať si najviac vyhovujúci čas odchodu. Zároveň si môžu za zvýhodnených podmienok objednať dopravu na autobusovú stanicu prostredníctvom slovenskej aplikácie HOPIN TAXI.

V rámci spolupráce ponúka Slovak Lines ako prvý dopravca cestovný lístok, ktorý zahŕňa nielen cestu autobusom z Bratislavy na viedenské letisko Schwechat či do centra mesta Viedeň, ale aj cestu z domu na autobus. V hodnote 10 eur získa cestujúci lístok na autobus a aj kód v hodnote 8 eur pre využitie jazdy s aplikáciou HOPIN TAXI. Vďaka tomu sa zákazník ľahko dopraví na autobusovú stanicu a svoj automobil tak môže nechať doma.

Táto spolupráca podporuje rozhodnutie  cestujúcich nechať auto doma a využiť verejnú dopravu. Cesta je komfortnejšia a od dverí ich domova ich dopravíme priamo do centra Viedne. Ide o jeden z dôvodov, prečo je linka Bratislava-Viedeň u cestujúcich dlhodobo najobľúbenejšia. Navyše, vezú sa najmodernejšími autobusmi, s pohodlnými sedadlami a k dispozícií majú občerstvenie či multimediálny systém, ktorý im cestu ešte viac spríjemní,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Pravidelní cestujúci do Viedne alebo na letisko Schwechat, ktorí využívajú týždenné alebo mesačné lístky, majú ako bonus k dispozícii bezplatné parkovanie priamo na bratislavskej autobusovej stanici.

Nové autobusy aj infraštruktúra

Ku komfortu cestujúcich prispievajú nielen najmodernejšie autobusy Slovak Lines, ktoré na našich cestách jazdia, ale aj investície do infraštruktúry. Tá slúži aj pre potreby cestujúcich v rámci bratislavského kraja.

Moderná autobusová stanica v Bratislave je k dispozícii verejnosti od jesene minulého roka. Pokladne a Kontaktné centrum na stanici môžu cestujúci využívať denne od 6:30 do 18:30 h. Výnimkou boli dopravné karty, predplatné cestovné lístky na IDS BK a plnenie karty, ktoré  bolo doteraz možné vybaviť len od pondelka do piatku od 6:30 do 18:30 h. Novinkou je, že od 1. apríla 2018 si cestujúci môžu vybaviť všetky náležitosti spojené s cestovaním v IDS BK už aj cez víkendy a to v čase od 6:30 do 18:00 h.

Modernejšia infraštruktúra je dostupná aj pre obyvateľov Malaciek. Dopravca Slovak Lines pre nich spustil nové predajné miesto, ktoré ponúka komfortnejšie priestory vrátane rozšírených otváracích hodín. Priestor v Malackách je náhradný a bude slúžiť počas výstavby úplne nového predajného a dispečerského miesta priamo na stanici. Okrem pondelka od 14:00 do 16:00 hod. je cestujúcim k dispozícii už aj vo štvrtok od 16:00 do 17:30 hod.

Veľká noc vo Viedni

Najbližšiu príležitosť pre návštevu rakúskej metropoly sa naskytne cestujúcim už počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom a Rakúsko vzhľadom na katolícku tradíciu krajiny ponúka mnoho podujatí tematicky spojených práve s nadchádzajúcimi dňami. Cestujúci, ktorí sa odvezú autobusmi Slovak Lines do Viedne, si môžu pozrieť napríklad veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, alebo staroviedenské veľkonočné trhy na námestí Freyung. „Počas veľkonočných sviatkov je pravidelne zvýšený záujem o návštevu Viedne, preto aj počas sviatočných dní budeme jazdiť na linke bez obmedzení a pripravení sme v prípade potreby pridať tiež posilové spoje. Aj počas Veľkej noci odvezú naše autobusy do centra Viedne každý deň, každú hodinu,“ dodáva P. Sádovský. Cestujúci si môžu kúpiť kombinovaný cestovný lístok aj na mestskú dopravu vo Viedni a užiť si tak veľkonočnú atmosféru bez starostí.