Cestovanie prímestskými autobusmi Slovak Lines bude v piatok na území BSK bezplatné

13.9.2016

Prímestská autobusová doprava Slovak Lines prepraví v piatok na území Bratislavského samosprávneho kraja každého cestujúceho zadarmo. Ide o dopravnú akciu pripravenú pri príležitosti Európskeho týždňa mobility a piatkového európskeho summitu.

Overený slovenský dopravca Slovak Lines prispeje v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom k zmierneniu dopravných obmedzení spôsobených rokovaniami pri príležitosti slovenského predsedníctva EÚ. Počas celého piatka 16. septembra budú môcť cestujúci využívať prímestskú autobusovú dopravu v Bratislavskom samosprávnom kraji zadarmo.

Slovak Lines sa tak zároveň spolu predčasne zapojí do Európskeho týždňa mobility, ktorý každoročne prebieha s cieľom propagácie inteligentných a udržateľných alternatív dopravy voči osobným motorovým vozidlám.

„Bratislavský región sa v piatok stane skutočným srdcom Európy. Bratislavský samosprávny kraj chce prispieť k bezproblémovému priebehu európskeho samitu a zároveň je v jeho záujme eliminovať dopady dopravných obmedzení pre ľudí. Preto v spolupráci so spoločnosťou Slovak Lines budeme zabezpečovať počas celého piatka 16. septembra 2016 pravidelnú prímestskú autobusovú dopravu v kraji zadarmo pre všetkých cestujúcich,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

„Prímestské autobusy a ich ďalší rozvoj sú neoddeliteľným prvkom mestskej mobility. Veríme, že spoločne s Bratislavským samosprávnym krajom zároveň prispejeme k zvládnutiu blížiacej sa náročnej dopravnej situácie,“ uvádza generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Cestujúci budú môcť bezplatne využívať aj mestskú hromadnú dopravu v Bratislave, ktorá je – rovnako ako Slovak Lines – súčasťou Integrovaného dopravného systému

v Bratislavskom kraji.