Slováci si pri cestovaní potrpia najmä na spoľahlivosť a kvalitu

28.8.2015

Slováci si pri cestovaní potrpia najmä na spoľahlivosť a kvalitu

V porovnaní s minulosťou si pri cestovaní ľudia stále častejšie potrpia na kvalitné a spoľahlivé služby. Každý tretí Slovák žiada dochvíľnu a spoľahlivú dopravu. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnil autobusový dopravca Slovak Lines v dňoch 27. až 31 júna na vzorke 2230 respondentov.

Ľudia, ktorí cestujú za prácou, štúdiom alebo dovolenkou autobusom preferujú najmä spoľahlivosť a kvalitu. Z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Slovak Lines vyplýva, že viac ako tretina Slovákov cestujúcich autbusom chce dochvíľne spoje. Až 36,44% opýtaných totiž volá po dodržiavaní cestovného poriadku, odchodov a príchodov autobusových spojov. Viac ako pätina (21,33%) chce neustále zlepšovať služby, požaduje najmä Wi-Fi pripojenie a dennú tlač.
Možnosť využívať zľavy a akciové ponuky chce 14,22% ľudí. Podľa cestujúcich je menej naliehavá úroveň informačných služieb, ako cestovné poriadky na zastávkach, označenie vozidiel (9,33%), vystupovanie a správanie vodičov (8,46%), poriadok a čistota v autobusoch (8,44%), ustrojenie vodičov (1,78%).
Generálny riaditeľ autobusového dopravcu Slovak Lines Peter Sádovský volanie zákazníkov po zvyšovaní kvality cestovania víta: „Je prirodzené, že ľudia požadujú pri cestovaní maximálne pohodlie. Denná tlač, bezplatné internetové pripojenie a občerstvenie zdarma sú dnes na mnohých našich linkách samozrejmosťou. Stále však pracujeme na nových službách, ktoré ponúkneme ľuďom,“ povedal Peter Sádovský.
Autobusový dopravca len pred nedávnom ohlásil novinku. Vo svojich spojoch z Bratislavy do Viedne ponúka lístky už od jedného eura. Po dohode s rakúskou stranou zákazníkom tiež umožňuje využiť cestovný lístok do Viedne, ktorý v hlavnom meste Rakúska platí aj ako bezplatné MHD.