A BID jelentése

A Pozsonyi kerületben az utasok számára a Pozsonyi kerület Integrált közlekedési rendszere(IDS BK) is rendelkezésre áll. Több közlekedési mód egységes bérlettel (ún. „električenka”-val) vehető igénybe. A projekbe a Slovak Lines járművezetői (elővárosi autóbusz közlekedés), Pozsony közlekedési vállalata (MHD Bratislava) és a Szlovákiai Vasúttársaság (vonatkategóriák: személy és REX=regional express) kapcsolódott be.

2013. június 1-vel bevezetésre került a Pozsony és Hegyhát (Malacka járáshoz tartozó települések) /Bratislava – Záhorie (Malacky) területének I. szakasza, amelyen belül kizárólag a 30, 90 vagy 365 napos bérletek használhatók.
A Pozsonyi kerület Integrált közlekedési rendszere(IDS BK) kiterjesztésre kerül a további szakaszokban a teljes Pozsonyi kerületre, és mérlegelik a nagyszombati kerület és Ausztria ill. Magyarország határmenti településeinek bevonását is. A jövőben lehetőség nyílik egyszeri útra szóló menetjegyek vásárlására is. Az elfogadható áron történő egyszerűbb és kényelmesebb utazás népszerűsíteni kívánja a tömegközlekedést, hogy a lakosság kevésbé használja a személykocsikat, és óvja a környezetet.