Segítünk

A Slovak Lines már több éve együttműködik különböző olyan jótékonysági szervezetekkel, amelyek a bajba jutott gyermekek, emberek vagy szellemi sérültek és testi fogyatékosok megsegítésével foglalkoznak. Kérjük, csatlakozzon hozzánk...

EGY MOSOLY AJÁNDÉKBA
A mosoly ajándékba elnevezésű program egy kormánytól független szervezet, mely az árvaházban élő gyermekek támogatására jött létre. A szervezetnek célja, hogy az állami gondozásban élő és veszélyeztetett gyermekek számára lehetőséget biztosítson a méltó és teljes életre, hogy biztonságos és állandó szeretetteljes környezetet alakítsanak a gyermekeknek, illetve hogy segítsék a felkészülésüket az önálló életre. Minden gyermek megérdemli a segítséget, éppen ezért kapcsolódott be a Slovak Lines is A mosoly ajándék programba, melynek során alkalmi szponzortevékenységgel intézi a gyermekek utaztatását autóbuszaink segítségével.

VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZLOVÁKIAI EGYESÜLETE
Ez egy polgári szövetség, karitatív és humanitárius egyesület, amely a vakokat és a gyengénlátókat, azok támogatóit, barátait, családjait tömöríti egy közösségbe. Ez a közösség  közel 8000 tagot számlál országszerte több mint 70 alapszervezetében.
Mivel a közlekedésben dolgozunk számunkra a látás valóban nagyon fontos. Talán ezért is tudjuk átérezni, mit jelenthet, ha valaki elveszti a látását, és ezért is működünk együtt szívesen éppen ezzel az egyesülettel. Vállalatunk évek óta alkalmanként biztosítja az egyesület számára az ingyenes utazást a Slovak Lines járatain.

VAKVEZETŐ KUTYÁK KIKÉPZŐ ISKOLÁJA
Ez egy nemzetközileg elismert iskola, erről tanúskodik maga a tény is, hogy a Nemzetközi vakvezető kutyák kiképzőiskoláit tömörítő szövetségnek is tagja. A kutyakölykök kiképzése és maga a program is arra összpontosít, hogy a kutya beilleszkedjen a kiképző vagy a tréner családjába és ezzel nagyjából azokhoz a körülményekhez adaptálódik, amelyek közt majd a vak vagy gyengénlátó gazdáját is szolgálni fogja.
Mindennapos utasaink közé tartoznak a vakok és a gyengénlátók. Örülünk, amikor azt látjuk, hogy útjuk során négylábú kísérőjük van. Szintén megelégedésünkre szolgál, hogy a vakvezető kutyák kötelező kiképző pályája pár éve éppen a Mlynské Nivy-i busz-pályaudvaron van. A kiképzőiskola képviselőit szívesen hívjuk meg bemutatókat tartani egyes cégrendezvényeinkre, mivel meggyőződésünk, hogy a látó közönségnek szüksége van minél több információra a nem látók világáról és arról, hogy segíthetnek nekik, hogy könnyen beilleszkedjenek egy akadálymentes világba. Vállalatunk 2007-ben anyagiakkal támogatta a kiképzőiskola naptárának 2008-as kiadását.

GYERMEKEK ÓRÁJA
A Gyermekek órája egy olyan nyilvános gyűjtés, mely az egész év során a Szlovákiai Gyermekalapítvány részére szervez gyűjtések. Olyan elhivatott emberek és szervezetek állnak az egyesület mögött, mint a gyermek- és ifjúsági szervezetek, magánszemélyek, a Gyermekalapítvány munkatársai és partnerei, támogatók, családok és barátok, önkéntesek, médiumok, akik mindannyian nagy lelkesedéssel végzik munkájukat a szlovákiai gyermekekért és ifjúságért. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2007 óta a mi szervezetünk is tagja lehet ennek a körnek.
Két alkalommal a Malomliget Úti Autóbusz-állomásunk adott otthont a szervezet megnyitójának. Nagyon örülünk annak, hogy munkatársaink közül is egyre többen kapcsolódnak be mozgalmunkhoz, és támogatják a Gyermekek órája Alapítványt adományaikkal.

AURA – EPILEPSZIÁS BETEGEK SZÖVETSÉGE
A szövetség információkkal látja el tagjait a betegségről. Az epilepsziás betegeknek lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megismerjék egymást, találkozókat, kirándulásokat szerveznek számukra. Vállalatunk évek óta ingyen szállítja a szövetség tagjait a nyári gyógykezeléssel egybekötött hagyományos kirándulásukra – Častá-ba.