Prejsť na obsah
  • /
  • Blog /
  • Odvezieme vás do moderných akvaparkov zadarmo!
3. nov 2023

Odvezieme vás do moderných akvaparkov zadarmo!

Leto si treba poriadne užiť a aj keď pre mnohých to bude tento rok bez mora, vďaka Slovak Lines sa môžete každý prázdninový víkend parádne osviežiť. Odvezieme vás novou letnou víkendovou linkou na kúpalisko THERMAL CORVINUS Veľký Meder alebo x-bionic® aquatic sphere v Šamoríne. Lístok na autobus platí zároveň ako vstupné do akvaparku a stojí toľko, koľko vstupné, takže cestu so Slovak Lines máte vlastne zadarmo.

Oddýchnite si v areáli termálneho kúpaliska vo Veľkom Mederi

Thermal Corvinus, vnútorný bazén
Thermal Corvinus, vonkajší bazén

Termálne kúpalisko vo Veľkom Mederi, ktoré je vzdialené len 65 km od Bratislavy, funguje od roku 1974. V roku 2011 došlo k rozsiahlej rekonštrukcii areálu, ktorý bol premenovaný na THERMAL CORVINUS Veľký Meder.

Napájajú ho dva termálne pramene s liečivou vodou, ktorá má teplotu až 70 °C, pričom chemické zloženie vody je takmer totožné s piešťanským prameňmi. Termálna voda má vynikajúce regeneračné účinky na ľudský organizmus a je vhodná na liečbu celého radu ochorení pohybového ústrojenstva, ako sú choroby kĺbov, bolesti chrbta či reumatické ťažkosti.

Bazénový komplex sa skladá z dvoch navzájom prepojených bazénov, z ktorých jeden je úplne krytý a jeden je vonkajší. Súčasťou bazénov sú perličkové miesta, ktoré sa púšťajú v rôznych časových intervaloch. V lete je hosťom k dispozícii ďalších päť bazénov s teplotou vody od 25 do 37 °C a tobogánový svet, ale najmä rozľahlý 100 hektárový lesopark, v ktorom si svoje pokojné miesto nájde každý.

Športoví nadšenci môžu v areáli využiť klasické volejbalové či nohejbalové ihrisko, ale aj pieskové ihriská na plážový volejbal a futbal. Lanová dráha TARZANIA ponúka 650 metrov prekážok rozdelených do dvoch trás pod dozorom inštruktorov.

Občerstviť sa môžete v reštaurácii Beatrix, rýchloobslužnej reštaurácii, kolibe a množstve bufetov v celom areáli.

Pre náročnejších sú v ponuke aj wellness služby ako rôzne druhy masáží vrátane uvoľňujúcej reflexnej masáži chodidiel. Nemusíte cestovať k Mŕtvemu moru, ak chcete zažiť blahodárne účinky veľmi slanej vody v špeciálnej soľnej kadi či bahnové zábaly. Tešia sa na vás aj rybičky garra rufa, ktoré ponúkajú prvú žitnoostrovnú rybiu pedikúru. 🙂

Pozrite si areál z vtáčej perspektívy a prečítajte si recenziu portálu cestujemespolu.com.

Zabavte sa v modernom akvaparku

x-bionic aquatic sphere
x-bionic aquatic sphere

Rezort x-bionic® sphere vznikol vďaka myšlienke vytvoriť výnimočné podmienky pre každého, kto nielen rád športuje, ale potrpí si aj na kvalitný relax, gastronómiu a zmysluplné trávenie voľného času. Návštevníci tu okrem špičkových športovísk s olympijskými parametrami a vybavením nájdu široké možnosti oddychu presne podľa svojej chuti a nálady. Ideálna poloha garantuje rýchlu dostupnosť z Bratislavy do 30 minút.

x-bionic® sphere s celkovou rozlohou viac ako 1 000 000 m2 poskytuje profesionálne podmienky pre výkon 26 olympijských disciplín. V lete 2016 rezort získal štatút Slovenského olympijského tréningového centra. Súčasťou areálu je jedno z najväčších a najmodernejších olympijských jazdeckých centier, moderný atletický štadión a x-bionic® aquatic sphere, ktorý okrem olympijského vonkajšieho bazénu s dĺžkou 50 metrov ponúka vnútorný 25 metrový bazén, detské bazény, prieplavový bazén s atrakciami ako vodné chrliče, divoká rieka či vodné trysky. Samozrejmosťou sú vnútorné aj vonkajšie tobogany či prekážková dráha RENAULT Aquatic Ninja.

Deti sa dosýta vyšantia na dobrodružno-náučnom vonkajšom ihrisku v AdventurLande. Rozkladá sa na ploche takmer 14 árov a svojimi atrakciami prináša nezabudnuteľné zážitky pre všetky vekové kategórie. Atrakcie sú navyše rozvrhnuté tak, aby rozvíjali hrubú a jemnú motoriku detí. Rezort x-bionic® sphere predstavuje ideálne miesto pre rodinný relax pri vode.

Už ste si vybrali svoj letný výlet?

Vyrazte v piatok na nákupy, v sobotu k jazeru, do ZOO či na zámok a v nedeľu za kúpaním k jazeru či do kúpeľov. Voľných dní máte dostatok a príležitostí celé more.