Prejsť na obsah
  • /
  • Blog /
  • More možností: 7 spôsobov, ako si užiť leto aj bez dovolenky pri mori
3. nov 2023

More možností: 7 spôsobov, ako si užiť leto aj bez dovolenky pri mori

Rozhodli ste sa toto leto nelietať do exotických destinácií? Máme pre vás more aktivít a výletov pre vás aj vašu rodinu. Cestujte s nami za zážitkami a spoznajte krásy Slovenska, Rakúska, Česka aj Maďarska.Rozhodli ste sa toto leto nelietať do exotických destinácií? Máme pre vás more aktivít a výletov pre vás aj vašu rodinu. Cestujte s nami za zážitkami a spoznajte krásy Slovenska, Rakúska, Česka aj Maďarska.

Zabezpečili sme pre vás komfortné výletné autobusy, ktoré vás odvezú bezpečne priamo k zážitkom a následne sa s nimi môžete spoľahnúť aj na pohodlnú a bezpečnú cestu späť. Objavte ich ponuku a kúpte si pohodlne lístok online tu.

1. ZOO Zlín a Zámok Lešná: zábava pre celú rodinu

ZOO Zlín, surikaty
Zámok Lešná

Návšteva ZOO je vždy správna voľba pre príjemne strávený deň v kruhu rodiny. Rozšírte si obzory a vyberte sa na výlet pohodlným autobusom, ktorý vás vysadí priamo pred bránami ZOO Zlín.

Čakajú vás unikátne zvieratá ako vtáci kivi, slony africké, či surikaty. Deň plný zážitkov môžete ukončiť v Zámku Lešná, ktorý je súčasťou ZOO a prenesie vás do minulosti. Na vlastné oči uvidíte nielen strieborný poklad, ale aj egyptskú múmiu!

Vstupenky do ZOO si môžete zakúpiť online vopred, tie do Zámku sú k dispozícii priamo na mieste. Viac informácií o rodinnom zájazde nájdete tu.

2. Do Ledníc za históriou (a fotkou na instagram)

Zámok Lednice, minaret
Zámok Lednice, park

Zámok v Ledniciach patrí k najnavštevovanejším v Česku, romantické čaro objektu a priľahlého parku dobre poznajú aj slovenské páriky. Keď ho zbadáte, nebudete sa čudovať.

My určite odporúčame aj interiér zámku s pôvodným historickým nábytkom alebo 36-stupňovým dreveným schodiskom z knižnice do panskej spálne, postaveným bez jediného klinca.

A vďaka pohodlnému zájazdovému autobusu, ktorý na vás počká, si budete môcť naplno vychutnať aj priľahlý zámocký park, ktorý patrí medzi najväčšie v Európe. Jeho najväčšími lákadlami a vďačnými objektami na krásnu fotku sú skleník a maurský minaret z 18. storočia.

Viac informácií o tomto zájazde nájdete tu.

3. Výlety za kúpaním

Thermal Corvinus, vnutorné bazény
Thermal Corvinus, vonkajší bazén

Pre všetkých, ktorí si leto radi užívajú aktívne, je tu autobus až na dve miesta s dokonalým kúpaním a športovými aktivitami.

Vystúpiť môžete priamo pred x-bionic aquatic sphere v Šamoríne, alebo pokračovať až do termálnych kúpeľov Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi. Čaká vás vodná zábava od naozajstného olympijského bazéna až po rodinné tobogány.

A čo je na tom najlepšie? Samotný lístok na autobus platí aj pre vstup do vodného sveta a vďaka jeho zvýhodnenej cene mate dopravu prakticky zadarmo.

Viac informácií nájdete na našich stránkach o x-bionic aquatic sphere alebo Thermal Corvinus.

4. Zámok Bojnice s najkrajším výhľadom a ZOO

Bojnice, zámok
Bojnice, ZOO

Koľko zábavy sa dá stihnúť za jeden deň, zistíte najlepšie v Bojniciach. Letný zájazd pohodlným autobusom môžete využiť na návštevu tunajšej ZOO, ktorá je najstaršou a najnavštevovanejšou na Slovensku.

A už pri vstupe do nej váš pohľad upúta jedna z najkrajších pamiatok na Slovensku, Bojnický zámok. O ňom evidujeme prvú písomnú zmienku už z roku 1113 a rozpráva sa o ňom aj viacero legiend.

Ideálnym zakončením dňa je výstup na na vyhliadkovú vežu Čajka. Z nej si užijete jedinečný pohľad na Bojnický zámok z výšky 30 metrov.

Viac informácií o tomto zájazde nájdete tu.

5. Najlepšie výlety sú za nákupmi

Parndorf Designer Outlet
Parndorf Fashion Outlet

Máloktorý Bratislavčan nepozná Parndorf, najlepšie miesto na nákupy svetoznámych módnych značiek za výhodné ceny.

Deň s nakupovaním si našťastie nemusíte znepríjemňovať šoférovaním a hľadaním parkovania, vybrať si môžete rovno z dvoch odchodov autobusu denne smerom tam aj naspäť.

Zájazdy za nákupmi vyrážajú v piatok aj v sobotu, čakajú vás hneď dva značkové outlety Fashion Outlet a Designer Outlet a samozrejmosťou sú reštaurácie a kaviarne, v ktorých si môžete oddýchnuť od chodenia po obchodoch.

Viac informácií o týchto zájazdoch nájdete tu
Zaraďte Viedeň do svojich cestovateľských plánov aj vy a odvezte sa pohodlnými autobusmi Slovak Lines priamo do centra mesta. Lístok na autobus si môžete kúpiť tu.

6. Neusiedler See aj s vlastným bicyklom

Neusiedler See, maják Podersdorf
Neusiedler See

Viedenčania hovoria jazeru Neusiedler See „viedenské more“. Bratislavčania mu prezývku zatiaľ nedali, no milujú ho úplne rovnako. Cesta autobusom sem trvá necelú hodinku a pohodlná Setra vám zastaví až na dvoch miestach, v prístave v Neusiedl am See a pri obľúbenom majáku v Podersdorfe.

Najväčší ťahák tohto zájazdu? Prívesný vozík za autobusom, na ktorý si môžete naložiť vlastný bicykel. S ním nie je miesta v okolí jazera, na ktoré by ste sa nedostali. To znamená, že si môžete užívať aj kúpele St. Martins, golfové ihrisko, svetoznámu michelinskú reštauráciu Taubenkobel alebo tradičnú vinársku „heurige“ Gut Oggau.

Viac informácií o tomto zájazde nájdete tu.

7. Za krásami dostupných európskych metropol

Prírodovedné múzeum vo Viedni
pamiatky budapest

Okrem letných zájazdov vám nič nebráni využiť pravidelné autobusové linky a urobiť si celodenný výlet do Viedne alebo víkendový v Budapešti.

Užívajte si svetovú ponuku múzeí a galérií, obdivujte historické zákutia a dych vyrážajúcu architektúru, vychutnajte si obed alebo večeru v známych reštauráciách aj bistrách a oddýchnite si v tieni stromov v niektorom z nádherných parkov plných fontán a sôch.

Zistite viac o autobusoch do Viedne alebo do Budapešti tu.

Vybrali ste si svoj výlet?

Vyrazte v piatok na nákupy, v sobotu k jazeru, do ZOO či na zámok a v nedeľu za kúpaním k jazeru či do kúpeľov. Voľných dní máte dostatok a príležitostí celé more.