Jegyvásárlás menete

Helyközi és távolsági járatokon a menetjegy a buszvezetőnél vásárolható meg, kivételes esetben nemzetközi jegyek is nála kaphatóak, azonban a nemzetközi utazásnál érdemes előre megvásárolni a jegyünket.
Ezt megteheti:
a Malomligeti Úti Autóbusz-állomásunkon,
különböző jegyárusító pontokon az ország területén,
nemzetközi utazások esetében pedig külföldi partnereinknél.

A vásárlás legkényelmesebb módja azonban az interneten keresztül történő értékesítés, melyhez az alábbi öt pontot kell követnie.

1. LÉPÉS: JÁRAT KERESÉSE

Kattintson az úticélként megjelölt területre:

• Európa és Szlovákia - nemzetközi és belföldi távolsági közlekedés,
• Régió – elővárosi közlekedés (csak járatkereső).

Adja meg a keresett járat paramétereit:

• Honnan

• Hová

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Szlovákia nem minden városában található megfelelő csatlakozás a külföldi járatokhoz, ezért alkalmasabb, ha az átszálláshoz a Bratislava – Mlynské Nivy megállót választjuk, és ott száll fel az általunk kiválasztott nemzetközi járatra ( kattintsunk a “Bratislava, AS” állomásra ). Szintén szeretnénk figyelmeztetni Önöket, hogy két külföldi megállóhely közt nem lehetséges menetjegyet váltani, pl. London - Párizs útvonalra. Az induló állomásnak vagy az úticélnak Szlovákia területén kell lenni.

Válassza ki a menetjegy típusát:

• egyirányú: a megadott irányban egy utazásra érvényes,

• menettérti, dátummal - ez egy olyan menetjegy, ahol pontosan dátummal van rögzítve az indulás és a visszaút ideje is,

• menettérti, OPEN - ahol az indulási dátum pontosan fel van tüntetve, viszont a visszaút időpontja nincs előre meghatározva.

— A menetjegy az indulás időpontjától számított 180 napig érvényes a visszaútra. (kivételt képez Görögország, ahol az OPEN típusú menettérti jegy érvényessége 3 hónap az indulás napjától számítva).

— A menettérti OPEN jegyek esetében azonban szükséges, hogy helyet foglaltasson a kért járatra a külföldi partnereinken keresztül (ezek jegyzékét megtalálja, ha az Eurolines-ra kattintva utána az Európai elérhetőségeink-re kattint). Az OPEN jegyekhez a Mlynské Nivy-i autóbusz-állomás 4,5,6 számú pénztárnál foglaltathat helyet.

— Amennyiben a helyfoglalást elmulasztja, úgy kiteszi magát azon veszélynek, hogy az autóbusz teljes egészében foglalt lesz, így Ön nem szállhat fel.

Válassza ki az utazás időpontját:

Ennél a lépésnél a rendszer az Ön által megadott útvonalon a legkorábbi járatot fogja ajánlani. Szabadon választhat ezekből a csatlakozásokból, illetve kereshet egyéb járatokat is, ha továbblép a következő csatlakozások ábrázolásához, illetve a naptár segítségével.

Ezen adatok megadása után az alábbi adatok jelennek meg:

• az indulás időpontja a kiindulási állomásról

• az érkezés időpontja a célállomásra

• az út időtartama

• az utazás alapdíja. (ennél a lépésnél a kijelölt ár az utazás alapdíjának felel meg, a következő lépésben, kiválaszthatja az Önnek megfelelő díjat a korának megfelelő kedvezményeztetési kategória kiválasztásával.).

Amennyiben a kért járat igényeinek megfelelő, úgy kattintson a “Vásárlás”-ra".

2. LÉPÉS: AZ UTASOK SZÁMA

Kérjük, adja meg:
• az utasok számát, akik számára jegyet vásárol, az egyes kedvezményeztetési kategóriák kiválasztásával.

• adja meg az utasok nevét az egyes korosztály szerint járó kedvezményekhez.

Megjegyzés: javasoljuk ékezetek nélkül kitölteni, például: Ďurič helyett Duric.

Amennyiben ezen adatokat megadta, kattintson a "Tovább"-ra.

3. LÉPÉS: FIZETÉS MENETE

A jegyek a következő módon vásárolhatók meg:

• CardPay - bankkártyával történő fizetés (elfogadjuk a Eurocard Mastercard, Visa, Visa Electron típusú kártyákat),

• Internet Banking - szolgáltatással, az Ön számlavezető bankján keresztül, amennyiben Ön aktiváltatta ezen szolgáltatást - minden bank, más és más kereskedelmi megnevezéssel illeti ezen szolgáltatását:

° Tatrabanka  - TatraPay

° Slovenská sporiteľňa - SporoPay

° Všeobecná úverová banka - VUB e-platby.

• A menetjegy kézbesítésének módja automatikusan beállított: elektronikusan e-mailen keresztül.

• Adja meg elérhetőségi adatait. A rendszerben minden kötelező adatot szükséges megadni, ebbe beletartozik az e-mail cím is, mivel erre küldjük Önnek menetjegyét. Kérjük, hogy fordítson kiemelt figyelmet az adatok helyességére, mivel ezek feldolgozásával készül el az Ön “Elektronikus jegye”, ami voltaképpen az utast a felszállásra és az utazásra feljogosító okmány.

Amennyiben a kért adatokat megadta, ezek után kattintson a “A megrendelés elküldése” gombra".

4. LÉPÉS: ÁTTEKINTÉS

Ezután megjelennek azok az adatok, amelyeket a rendszernek megadott, és véglegesen leellenőrizheti azok helyességét. Legvégül, ezen a ponton lehetősége nyílik, hogy utasbiztosítást kössenek az UNION biztosítón keresztül. Amennyiben szeretné ezt a lehetőséget kihasználni, abban az esetben a jegyváltás folyamata után átirányítjuk Önt az UNION biztosító oldalára.

• az adatok újbóli ellenőrzése után, kérjük, hogy adja beleegyezését, miszerint elfogadja vállalatunk „Általános szállítási feltételeit“.

•Kérjük, jelezze, hogy szeretne-e az Ön által megadott e-mail címre hírlevelet kapni, illetve más újdonságokról, akciókról e-mailben értesülni.

Az adatok jóváhagyása után átirányítjuk Önt az Ön bankjának oldalára, hogy az átutalást megvalósíthassa. Ezek az oldalak maximális biztonsággal működnek, nem kell manipulációtól tartania. Az átutalás megvalósítása után, kérjük, hogy kellő biztonsági előrelátással hagyják el a bank biztonsági zónáját, hogy ezt követően elküldhessük Önnek az elektronikus jegyet.

Kérjük, kattintson a “Megrendelés megerősítése” gombra.

5. LÉPÉS: VISSZAIGAZOLÁS

Az összes művelet végrehajtása után küldünk egy visszaigazolást az átutalás sikerességéről. Ezek után az Ön által megadott e-mail címre elküldjük az elektronikus jegyet. Ezt a jegyet, kérjük, nyomtassa ki, és felszálláskor mutassa fel a buszvezetőnek.

Az Ön utazásához a legszükségesebb lépéseket máris maga mögött tudhatja. Ne felejtse otthon a menetjegyét, amit már kinyomtatott, és már indulhat is!