Biztonsági feltételek

Az utazás a mindennapi élet elkerülhetetlen része, egyre gyorsabbá válik, az utak túlzsúfoltak, az utasok pedig egyre idegesebbek. Több oka is van, amiért fontos, hogy törődjünk az utazásaink során annak biztonságával. Mindent amit teszünk, az Önök biztonságának mindenek fölé helyezésével tesszük. Ezért is fontos:

Járműveink hibátlan műszaki állapota
A legjobb megelőzés a járműállomány alacsony átlagéletkora. Ezért rendszeresen invesztálunk az új autóbuszok vásárlásába.
A hatályos törvények értelmében az autóbuszok rendszeresen alá vannak vetve a műszaki ellenőrzéseknek. (STK)
Saját belső szervizrendszert használunk, lényegesen rövidebb idő-intervallumokban, mint ahogy azt a hatályos törvények előírják.
A legfőbb prioritások a fékrendszer, az irányító-rendszerek ellenőrzése és a világítás működőképessége.
A sofőrök ellenőrzik a járművet az induláskor, útközben, az út végén és a következő műszaknak való átadáskor is.

A menetidő, a kötelező pihenők és a biztonsági megállók betartása
szigorúan ellenőrizzük és betartatjuk a hatályos törvények által előírt kötelező pihenőket sofőrjeink számára.
A járművezetők hivatása nagyon igényes, ezért a  pihenési normák betartása elengedhetetlen az Önök biztonságának érdekében. Nagyon szomorú az a gyakorlat, hogy több közlekedési vállalat is van, amelyik ezeket az előírásokat nem tartja tiszteletben, vagy szándékosan megkerüli azokat.

A jármű kapacitásának betartása
vállalatunk több különböző típusú járművet üzemeltet, különböző beltéri adottságokkal, így ezekben az utasok lehetséges száma is különböző.
A sofőr köteles ellenőrzés alatt tartani, hogy mennyi utas van a buszon, biztonsági okokból semmiképp nem lépheti át azok száma a jármű maximális kapacitását
Minden, a járatot érintő adatot elment a jegykiadó berendezés, és a munkaidő végén ezeket az adatokat közvetlenül a cég belső hálózatának rendszerébe másoljuk át. Ilyen módon is tudjuk ellenőrizni, hogy a járművezető nem lépi-e át a busz maximális kapacitását.

Járuljon hozzá Ön is utazása maximális biztonságához és használja rendeltetésszerűen biztonsági övét az azzal felszerelt buszokon. Azon ülőhelyek, melyek biztonsági övvel vannak felszerelve jól látható piktogrammal vannak jelölve. A Slovak Lines autóbuszai a Szlovák Köztársaság hatályos törvényeinek értelmében vannak felszerelve biztonsági övekkel.
- a nemzetközi járatokon biztonsági övek minden ülésnél vannak
- a távolsági belföldi járatokon minimálisan az első üléseken vannak biztonsági övek, illetve minden olyan ülésen, amelyet nem takar egy előtte levő ülés.
- Kérjük, tartsák be a buszvezető biztonsági utasításait még akkor is, ha az nem feltétlenül a legkényelmesebb Önöknek. Az Önök biztonságáért tesszük.