Poggyász szállítása

Utazni, főleg a hosszabb utazások alkalmával, általában poggyászokkal szoktunk. A poggyászok autóbuszon való szállítása főleg a nemzetközi közlekedésben igen előnyös: nem kell alávetnünk magunkat a poggyászok részletes vizsgálatának, mint a reptereken, nem kell várakoznunk a megérkezésnél és az alap poggyászokért általában nem is kell fizetnünk. Azonban a hazai távolsági járatokon sem okoz gondot a nagyobb mennyiségű poggyász elhelyezése.

A buszokban szállíthatnak magukkal úti- vagy kézipoggyászt.

KÉZIPOGGYÁSZ

Az utasokkal egy helyen szállítandó és ezekért csakis az utas felel.

A helyközi járatok esetében minden csomag, vagy poggyász az utasokkal együtt szállítandó. Ebben az esetben az számít kézi poggyásznak, amelyik nem lépi át a meghatározott súly és méretbeli paramétereket. A kézi poggyászt ingyen szállítjuk a távolsági járatokon a kézipoggyászokért nem számítunk felárat. Az utasok azonban csak olyan csomagot vihetnek magukkal a buszra, amely elfér az ölükben, az ülés alatt, vagy a polcon. A poggyász nem lehet útban a le- és felszállásnál, sem az ülések közti járatban a nemzetközi járatokon a kézi poggyászért nem kell fizetni. Az utasok azonban, éppúgy, mint a távolsági járatokon, csak olyan csomagot vihetnek magukkal a buszra, amely elfér az ölükben, az ülés alatt, vagy a polcon. A poggyász nem lehet útban a le- és felszállásnál, sem az ülések közti járatban.

ÚTIPOGGYÁSZ

A távolsági és a nemzetközi járatokon az útipoggyászt általában az utasoktól külön, vagyis a csomagtérben szállítjuk – a jármű alsó részében és a szállításukért a fuvarozó felel. Az ilyen csomagokat a busz mellől a csomagtérbe a sofőr rakja be, az Ön segítségével. A poggyászt csomagjeggyel kell megjelölni. A poggyász csomagtérből való átvétele előtt a sofőrnek be kell mutatni a csomagjegyet. A járművezető azonosítja a poggyászt és ezt követően kiadja Önnek – ezzel szeretnénk kivédeni az esetleges lopásokat vagy csomag elcseréléseket. Ellenkező esetben a sofőr nem adhatja ki a csomagokat. A csomagtérből a poggyászokat a sofőr csakis az utasok közreműködésével veheti ki. Bizonyos esetekben azonban az útipoggyász is az utasokkal együtt szállítandó. Ebben az esetben viszont az utas felel ezekért a csomagokért.

A helyközi járatokon az útipoggyász az utasokkal együtt szállítandó. Olyan csomagok tekintendők útipoggyásznak, amelyek bizonyos súly és méretbeli paramétereken túl vannak. Az ilyen poggyászok szállítási költésgei a távolság szerint vannak meghatározva, 0,35 € , ha készpénzzel fizetni , és 0,32 € fizetés esetén utazási kártya.
Létezik azonban néhány kivétel is. Ingyen szállítjuk a mozgássérültek kerekes székeit, illetve a babakocsikat is. Szintén nem számítunk felárat a kerekes bevásárlótáskákért a 70 évnél idősebb személyek esetében.

A nemzetközi járatokon az útipoggyászt a csomagtérben szállítjuk. Az utas két darab 25 kg-t és 60x90x40 cm-t nem meghaladó kézi poggyászt vihet magával az utastérbe. Ezt a poggyászt INGYEN szállítjuk. Amennyiben van szabad hely az autóbusz csomagterében, lehetséges harmadik illetve negyedik poggyász szállítása is. Ez alól kivételt képeznek a Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) – London, Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) – Rotterdam és Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) – Párizs járatok, ahol nincs mód további poggyász szállítására.
A Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) - Zürich/Genf járaton a poggyász díj Szlovákiából 6 €,  külföldről 6 €, illetve 10 CHF az illető ország nemzeti valutájának megfelelően. A Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) – Stuttgart és a Kassa (Košice) – Pozsony (Bratislava) – Hamburg járatokon a poggyász díj Szlovákiából 5 €, külföldről 5 €.

Figyelem:  Annak ellenére, hogy vállalatunk maximális erőfeszítéseket tesz az Önök poggyászainak biztonságáért, javasoljuk, hogy értéktárgyaikat és személyes holmijaikat csak a kézi poggyászban szállítsák, és ne hagyják sem az utas-, sem a csomagtérben.

OTT FELEJTETT KÉZIPOGGYÁSZ

Néha megesik, hogy utasaink a kézipoggyászt a buszban felejtik. Ha ezt a sofőr megtalálja, biztosan leadja a csomagmegőrzőbe, amely a Mlynské Nivy-i buszpályaudvar földszintjén található, amelynek egyik feladatköre az elveszett csomagok ügyének megoldása is.

CSOMAGMEGŐRZŐ / TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA

Tel.: +421 2 5541 0404

NYITVATARTÁS:

Hétfő – péntek: 07.00 – 20.00
Szombat, vasárnap, ünnepnapok: 08.00 – 18.00
Ebédszünet, minden nap: 12.00 – 12.30