Prejsť na obsah
  • /
  • Blog /
  • Ako cestovať výhodnejšie v IDS BK?
3. nov 2023

Ako cestovať výhodnejšie v IDS BK?

Prečítajte si, ako naplno využívať Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji a cestovať rýchlejšie a lacnejšie.

Ak cestujete regionálnymi autobusmi Slovak Lines, objavte a začnite využívať výhody Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Na jeden cestovný lístok tak môžete cestovať a prestupovať medzi všetkými spojmi IDS BK.

Spoločnosť Slovak Lines je spolu s Dopravným podnikom Bratislava a Železničnou spoločnosťou Slovensko zapojená do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. To vám umožňuje cestovať z bodu A do bodu B oveľa jednoduchšie a výhodnejšie.

Ako to funguje?

Predstavte si, že sa potrebujete dostať z Gajár k novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave. Pri nástupe do autobusu Slovak Lines si preto zakúpite lístok do Bratislavy. Regionálnou autobusovou linkou 260 sa doveziete na železničnú stanicu v Malackách, kde prestúpite na vlak linky S20 do Bratislavy a na bratislavskej Hlavnej stanici prestúpite na trolejbus linky 210. A to všetko na jeden cestovný lístok, ktorý vám vydal šofér autobusu Slovak Lines v Gajaroch.

Na rovnakú cestu môžete využiť aj papierový cestovný lístok, ktorý ste si zakúpili v automate. Pri cestovaní z Gajár k novej budove SND potrebujete 9 zónový lístok, ktorý od označenia platí 150 minút. Označiť si ho môžete aj v autobuse Slovak Lines pri cestovaní do Bratislavy alebo v trolejbuse, ak sa vraciate späť do Gajár.

Teraz už môžete vo vybraných autobusoch Slovak Lines REGIO platiť aj bezkontaktne platobnou kartou. Hľadajte nálepku na predných dverách so symbolom bezkontaktnej platby.

Bezkontaktná platba kartou
Do práce aj za zážitkami

Cestujete pravidelne?

Ak cestujete pravidelne, najvýhodnejšie je zakúpiť si predplatný cestovný lístok (na 7 alebo 30 dní) na celú cestu. V ňom si kúpite predplatný lístok aj na autobusy Slovak Lines, vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko, alebo na všetky linky bratislavskej MHD.

Navyše, počas doby platnosti predplatného cestovného lístka môžete v rámci zakúpených zón cestovať absolútne neobmedzene v spojoch všetkých dopravcov, ktorí poskytujú prepravu vo vami zakúpených zónach.

Dopravná karta Slovak Lines
Mapa spojov Záhorie

Stiahnite si appku IDS BK

Naše cestovanie ide s dobou. Nakupujte si cestovné lístky cez mobilnú aplikáciu IDS BK jednoducho a bez hotovosti. V nej si môžete zakúpiť základné cestovné lístky, ktoré platia v celom IDS BK, alebo si vyhľadať najoptimálnejšie spojenie z bodu A do bodu B.

Ak napríklad cestujete z Modry do bratislavskej ZOO, mobilná aplikácia IDS BK vám ponúkne najrýchlejšiu cestu do cieľa vrátane prestupov medzi autobusmi Slovak Lines, regionálnymi vlakmi ZSSK a bratislavskou MHD. Ak prvý spoj odchádza do 10 minút, automaticky vám ponúkne kúpu cestovného lístka, ktorým sa preukážete vodičovi autobusu, sprievodcovi vo vlaku alebo revízorovi v MHD.

Začnite už dnes cestovať po Bratislavskom kraji pohodlnejšie, jednoduchšie, rýchlejšie a lacnejšiev Integrovanom dopravnom systéme.

Aplikácia IDS BK