Prejsť na obsah
  • /
  • Blog /
  • Letisko Budapešť: 5 dôvodov, prečo lietať z Budapešti
26. okt 2023

Letisko Budapešť: 5 dôvodov, prečo lietať z Budapešti

Dôvodov, prečo využívať na lety letisko Budapešť, je veľa. Prečítajte si aspoň pár z nich, aby ste nabudúce vedeli, prečo pri organizovaní ďalšej cesty nevynechať z plánov letisko Budapešť.

Linka do Budapešti je aktuálne pozastavená

Neviete, ako na letisko Budapešť?

Využite pohodlnú autobusovú linku z Bratislavy priamo k terminálom.

Cestovať po svete je jednoduché. Leteckých spoločností je veľa a neustále si konkurujú. Vyhľadávače ako Pelikán, Kiwi či Kayak, ale aj skupina Tour De Svet na Facebooku, sú ideálny zdroj na zľavnené letenky a úžasný výlet. Veľa ľudí sa však obmedzuje iba na viedenské letisko Schwechat a zabúda na rovnako atraktívne letisko Budapešť.

1. Unikátne destinácie

Tak, ako má svoje unikátne destinácie letisko Viedeň, má ich aj letisko Budapešť: Toulouse vo Francúzsku, Santander v Španielsku, Pisa, Palermo a Cagliari v Taliansku, Poznaň v Poľsku, Cork v Írsku, Lappeenranta vo Fínsku, Leeds, Nottingham a Doncaster v Spojenom kráľovstve, Kazaň v Rusku, Baku v Azerbajdžane, Glasgow v Škótsku, Malmö vo Švédsku, Târgu Mureș v Rumunsku a Nur-Sultan v Kazachstane.

2. Unikátne letecké spoločnosti

Tak, ako má letisko Budapešť unikátne destinácie, lietajú z nej aj unikátne letecké spoločnosti: Alitalia, SAS, Norwegian, Belavia, Air Berlin, Jet2com, Germanwings, Air Baltic, Ryanair, Czech Airlines či Air Transat.  Áno, mnohé z nich lietajú do podobných alebo rovnakých destinácii, no môže sa vám s nimi podariť kúpiť letenku lacnejšie alebo na ideálnejší čas. Stojí za to, venovať pár minút navyše pri vyhľadávaní, aj vďaka tomu môžete ušetriť peniaze alebo čas.

3. Unikátne spojenia

Ak si napríklad skladáte let s jedným prestupom do vzdialenejšej destinácie, môžete na cene prvého spojenia výrazne ušetriť. Z Budapešti najmä skoro ráno odlieta viacero letov nízkonákladových aeroliniek do viacerých európskych uzlov, odkiaľ môžete pokračovať do vašej vysnenej destinácie. Donedávna by ste museli cestovať do Budapešti o deň skôr, aby ste ich stihli, dnes stačí nastúpiť o 1:00 v noci v Bratislave do autobusu na letisko Budapešť a stíhate ich hravo.

4. Návšteva mesta Budapešť

My vieme, práve sa predsa chystáte na úžasný výlet do Ázie či Južnej Ameriky. Budapešť má ale úžasné čaro a jednu obrovskú výhodu: môžete si ju užiť aj bez toho, aby ste ju museli pochodiť a míňať tak energiu pred alebo po vašej dlhej ceste. Náš tip? Jeden deň v štvrti Erszébetváros plnej reštaurácii, barov, ale aj nádhernej architektúry a čarovných zákutí. Pristáli ste na letisku Budapešť príliš neskoro a nejde vám do Bratislavy už žiaden autobus? Predĺžte si dobrodružstvo ešte o jeden deň, skočte na dobré halászlé, harcsapaprikás alebo dokonca kurací paprikáš na langoši, potom na drink do legendárnej Szimply a raňajky si vychutnajte v čarovnom Mazel Tov.

5. Nové autobusové spojenie z Bratislavy na letisko Budapešť

Červené autobusy známeho slovenského dopravcu Slovak Lines jazdia z Bratislavy na letisko Budapešť trikrát denne, no prvý odchádza už o 1:00 v noci z bratislavskej Autobusovej stanice a stíhate ním aj veľmi skoré odlety. Autobusy sú moderné, veľmi pohodlné a dokonca aj ekologické Setry, v ktorých čosi vyše trojhodinová cesta ubehne rýchlo. Samozrejmosťou je klimatizácia, bezplatná Wi-Fi a zábavný portál s hollywoodskymi filmami, ktoré vám skrátia čas.

Zaujali vás výhody letiska Budapešť?

Naplánujte si výlet pohodlným autobusom z Bratislavy. Lístok stojí pár eur a môžete si ho kúpiť online piamo na webstránke Slovak Lines.