Prejsť na obsah
  • /
  • Blog
  • 5 min

    Korčulovnie vo Viedni

    Chystáte sa na výlet do Viedne? Nezabudnite si pribaliť korčule! Viedeň v zime nie je len o vianočných trhoch a múzeách. Spoznajte hlavné mesto Rakúska s korčuľami na nohách. Zatancujte si pri viedenskom valčíku, ochutnajte varené víno, praclíky či pražené mandle.

    8. dec 2023
  • Linka z Hlavnej železničnej stanice Bratislava

    (1. 7. 2023) Ak prichádzate do Bratislavy na Hlavnú železničnú stanicu a pokračujete ďalej na Schwechat, odvezieme vás z vlaku rovno na lietadlo. Našu vlajkovú autobusovú linku na Schwechat sme rozšírili o nástupnú zastávku priamo pred Hlavnou stanicou v Bratislave.

    5. nov 2023
  • 4 min

    Ak na Pohodu, tak v maximálnej pohode

    Pohoda nie je len o tom, čo na nej zažijete. Pohoda môže začínať už počas vašej cesty na festival a rovnako si ju môžete predĺžiť počas návratu domov.

    5. nov 2023
  • Odvezieme vás do moderných akvaparkov zadarmo!

    Leto si treba poriadne užiť a aj keď pre mnohých to bude tento rok bez mora, vďaka Slovak Lines sa môžete každý prázdninový víkend parádne osviežiť. Odvezieme vás novou letnou víkendovou linkou na kúpalisko THERMAL CORVINUS Veľký Meder alebo x-bionic® aquatic sphere v Šamoríne. Lístok na autobus platí zároveň ako vstupné do akvaparku a stojí toľko, koľko vstupné, takže cestu so Slovak Lines máte vlastne zadarmo.

    3. nov 2023
  • 3 minúty

    Martin Hanula, nadčasový marketingový riaditeľ

    Milovník koní, skúsený farmár a popri tom aj marketingový guru? Na prvý pohľad to znie čudne, no náš riaditeľ marketingu a rozvoja Martin Hanula v sebe tieto veci spája úplne prirodzene. Členom tímu Slovak Lines sa stal v roku 2018 a už za taký krátky čas sa mu podarilo dotiahnuť hneď niekoľko veľkých inovácií. Do každej výzvy ide totiž naplno.

    3. nov 2023
  • 7 minút

    More možností: 7 spôsobov, ako si užiť leto aj bez dovolenky pri mori

    Rozhodli ste sa toto leto nelietať do exotických destinácií? Máme pre vás more aktivít a výletov pre vás aj vašu rodinu. Cestujte s nami za zážitkami a spoznajte krásy Slovenska, Rakúska, Česka aj Maďarska.Rozhodli ste sa toto leto nelietať do exotických destinácií? Máme pre vás more aktivít a výletov pre vás aj vašu rodinu. Cestujte s nami za zážitkami a spoznajte krásy Slovenska, Rakúska, Česka aj Maďarska.

    3. nov 2023
  • 4 minúty

    Práca vo Viedni: Oplatí sa dochádzať z Bratislavy?

    Viedeň láka lepšími platmi, ale aj kvalitou služieb či zdravotníctva. Jej poloha je pre Slovákov ideálna a odpadá nutnosť presťahovať sa. Aké pracovné možnosti toto najväčšie rakúske mesto ponúka a čo všetko treba zvážiť skôr, než sa tam rozhodnete pracovať?

    3. nov 2023
  • 7 minút

    10 miest vo Viedni, ktoré musíte vidieť

    Viedeň by mal vidieť každý, o tom nie sú žiadne pochybnosti. Hlavné mesto Rakúska dýcha eleganciou a spája sa v ňom cisárska história s modernou architektúrou. Návštevníkom, ale aj domácim obyvateľom ponúka množstvo jedinečných zákutí či miest. My sme pre vás pripravili tie najkrajšie a najznámejšie. Ktoré pamiatky a zaujímavé miesta sa oplatí vidieť?

    3. nov 2023
  • 5 minút

    Sacherova torta: Ochutnajte s nami Viedeň

    Sacherova torta je symbol Viedne a patrí k najobľúbenejším koláčom sveta. Má za sebou bohatú a zaujímavú históriu. Prešla si niekoľkými zmenami v recepte, ktoré spôsobili právny boj o to, ktorá sa bude pýšiť názvom Originálna Sacherova torta. Z Rakúska sa dostala do sveta, ale jej pôvodnú receptúru môžete ochutnať len na jednom mieste a to priamo v centre Viedne.

    3. nov 2023
  • Práter vo Viedni

    Viedenský zábavný park Práter má za sebou bohatú históriu a patrí k najobľúbenejším turistickým atrakciám rakúskeho hlavného mesta.

    3. nov 2023
  • ZOO Viedeň

    Len pár kilometrov od slovenských hraníc sa nachádza jedna z najkrajších zoologických záhrad v Európe, viedenská ZOO Schönbrunn, ktorú ročne navštívi viac ako 2 milióny ľudí. Skvelý tip (nielen) na rodinný výlet! Do Viedne sa dostanete pohodlne aj autobusom, a jedna z liniek MHD vás dovezie priamo k bráne.

    3. nov 2023
  • 4 minúty

    Hanka Šlahorová, žena v mužskom svete

    Prvou vodičkou autobusu bola G. Duncanová, ktorá od 1. novembra 1915 jazdila na londýnskej linke v spoločnosti Thomas Tilling. Doba sa zmenila, priniesla množstvo inovácií v komfortnej a modernej doprave, no mýty, stereotypy a predsudky o ženách spoločnosť búra ešte stále. A my ukazujeme cestu a to doslovne... Vieme, že keď si ženy niečo zaumienia, dokážu to.

    3. nov 2023
  • Zažite Viedeň

    Kúsok cesty autobusom z Bratislavy sa nachádza veľkolepé mesto plné bohatej histórie aj pulzujúceho moderného života.

    3. nov 2023
  • 3 minúty

    Otestujte sa: Aký ste typ dobrodružného cestovateľa?

    Čo je pre vás ideálna dovolenka? All-you-can-eat raňajky v hoteli alebo kokosová voda z orecha čerstvo rozlusknutého polonahým domorodcom na pláži pred slamenou chatrčou? Cestovateľov je dnes vďaka dostupným možnostiam veľa a navzájom sa líšia všeličím.

    3. nov 2023
  • 7 minút

    10 dôvodov, prečo vyraziť do Košíc

    Košice sú mesto, ktoré je prístupné každému. Či už tam pravidelne dochádzate za rodinou a blízkymi, alebo ho chcete znovu pre seba objaviť, s našou expresnou priamou linkou bez zbytočných zastávok z Bratislavy je teraz dostupnejšie, než kedykoľvek predtým. Prečítajte si, čím všetkým môžu byť pre vás Košice atraktívne.

    3. nov 2023
  • 5 minút

    5 výstav vo Viedni, ktoré musíte stihnúť

    Bratislavčania majú veľkú výhodu: ak im niečo vo svojom meste chýba, je veľká pravdepodobnosť, že to nájdu vo Viedni. Dobrým príkladom je umenie. Prečítajte si, aké pozoruhodné umelecké výstavy môžete túto jeseň a zimu zažiť po krátkej jazde autobusom Slovak Lines do centra Viedne.

    23. okt 2023
  • 7 minút

    Bojnice nie sú len zámok a ZOO

    Myslíte si, že ste už videli v Bojniciach všetko? Malé kúpeľné mestečko pozná vďaka zoologickej záhrade a romantickému zámku doslova celý svet. Asi by bolo náročné nájsť Slováka, ktorý aspoň raz neabsolvoval prehliadku zámku alebo sa neprešiel po najnavštevovanejšej ZOO u nás. Bojnice však ponúkajú oveľa viac! Najnovšie ich môžete objavovať aj so Slovak Lines.

    22. okt 2023
  • 4 minúty

    Zoznámte sa s našou flotilou autobusov

    Modernizovať dopravu je našim dlhodobým cieľom a rok 2018 nám v Slovak Lines priniesol viacero zmien. A keďže každý cieľ tvoria postupné kroky, ktoré spájame do jedného celku, ďalším krokom bola výmena vozového parku. Ísť neustále s dobou a prinášať čo najlepšie riešenia je výzvou, ktoré v Slovak Lines postupne napĺňame.

    21. okt 2023